mamaqaira choice

mamaqaira choice
Shaklee Independent Distributor at Puncak Alam and Saujana Utama Selangor. Delivery throughout Malaysia | eyla7905@gmail.com | 012-6715001 | ID: 1131998

Selamat Datang

BLog ini khas untuk semua pembaca...pelbagai info & perkongsian tentang vitamin/supplement semulajadi untuk kesihatan seisi keluarga...istimewa juga untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu berpantang…

Khamis, 2 Ogos 2012

Kenapa Vita-C SHAKLEE menjadi pilihan...?

TAHUKAH ANDA ?...

Sumber vitamin C tidak semestinya dari buah-buahan...ia juga ada dari sayuran-sayuran.
Beberapa sumber terbaik vitamin C adalah buah-buahan. Buah-buahan sitrus terkenal kerana kandungan vitamin C, tetapi mereka tidak semestinya sumber yang terbaik. Oren mengandungi 50 mg vitamin C bagi setiap 100 gram buah-buahan, tetapi jambu mengandungi dua kali ganda jumlah itu. Buah kiwi mengandungi 90 mg bagi setiap 100 gram. Loganberry, redcurrants, betik, strawberi semua sumber vitamin C, dengan antara 60 dan 80 mg vitamin C.

Buah-buahan sitrus seperti oren, lemon, limau, limau gedang dan tangerin semua adalah sumber vitamin C yang baik, yang mengandungi antara 30 hingga 50 mg vitamin C bagi setiap 100 g hidangan.

Tembikai seperti tembikai dan tembikai susu mengandungi kira-kira 20 mg bagi setiap 100 g hidangan. Tembikai mengandungi 10 mg. Pisang, crabapples, persimmons, ceri, pic dan epal mengandungi antara 6-9 mg setiap 100 gram hidangan.

sumber dari sayur-sayuran ;-

Lada merah adalah sumber terbaik vitamin C, dengan 190 mg setiap 100 gram lada. Pasli yang kita gunakan untuk menghias mengandungi 130 mg vitamin C. Brokoli dan tauge mempunyai 80 hingga 90 mg setiap 100 gram hidangan. bawang putih, bayam, kubis, kentang, dan tomato semua sumber vitamin C yang baik, dengan antara 20 hingga 40 mg vitamin C.

Lobak, avokado, asparagus, dan beets semua mempunyai antara 5-10 mg vitamin C setiap 100g.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kalau anda tidak tahu aras bagi keperluan Vitamin C ada seharian, apa kata anda memilih Vitamin C dari Shaklee ini....hanya rm 0.4x sehari, anda sudah menepati keperluan vitamin C dalam badan anda....

takkan setiap kali gi pasar kena pkr buah atau sayur apa yang tinggi vitamin C nye kan?..silap2, smpat busuk atau layu buah dan sayuran itu....
 


kenapa saya  memilih VITAMIN C SHAKLEE?..

saya taklah cakap anda wajib pilih vitamin c shaklee ni..cuma, bila anda ingin membeli supplement di luar ( farmasi), sila pastikan anda jumpa perkataan "BIOFLAVONOIDS" dalam isi kandungan vitamin C itu,....apa pentingnya menda alah tu?...jom baca artikel ini..

Apa itu bioflavonoids dan mengapa mereka membantu? Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan berkuasa mereka. 

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan satu sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan dan botani. Malah, banyak herba memerlukan tindakan kuratif mereka untuk bioflavonoids yang terkandung di dalamnya. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.

credit

       Vitamin C tanpa Bioflavonoids di dalamnya tidaklah begitu menyerap dan memberikan kesan pada anda.....jadi, buat lah pilihan yang bijak untuk kesihatan anda!
SHAKLEE...SELAMAT, SEMULAJADI DAN InsyaAllah...BERKESAN! ^__^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk mengetahui promosi terkini : 
Contact me: Shaklee Independent Distributor 
(ID No : 868889) 
SMS:012-6715001(Eyla Hamzah)
Email: eyla7905@gmail.com
Jika berminat sila isi Order Form ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.