mamaqaira choice

mamaqaira choice
Shaklee Independent Distributor at Puncak Alam and Saujana Utama Selangor. Delivery throughout Malaysia | eyla7905@gmail.com | 012-6715001 | ID: 1131998

Selamat Datang

BLog ini khas untuk semua pembaca...pelbagai info & perkongsian tentang vitamin/supplement semulajadi untuk kesihatan seisi keluarga...istimewa juga untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu berpantang…

Jumaat, 31 Ogos 2012

Hb Rendah Semasa Mengandung~Anemia


Sedikit info mengenai ANEMIA.

Apa itu Anemia?
Kurang darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin. Sebab utama anemia ialah kekurangan zat besi.  Amat penting untuk anda mengetahui samada anda mengalami anaemia atau tidak setelah anda disahkan hamil.

Punca kurang darah
Ada beberapa sebab yang boleh menyebabkan berlakunya keadaan itu. Antaranya ialah :-

- Kurang memakan makanan mengandungi zat besi
- Ibu yang kerap bersalin
- Jangkitan cacing
- Pendarahan dari faraj atau buasir
- Lain-lain penyakit seperti jangkitan saluran kencing, penyakit limpa, demam malaria dan penyakit barah.

Bagaimana mengetahui anda menghidap kurang darah?
Tanda – tanda yang biasa dirasa/dialami ialah:

- Kelihatan pucat
- Sentiasa rasa letih lesu
- Rasa mahu pitam bila bangun
- Sentiasa rasa pening
- Bengkak kaki dan muka
- Kebas kaki dan tangan
- Rasa mengah dan hati berdebar-debar

Bagaimana kurang darah boleh dikesan?
Keadaan ini dapat dikesan awal jika datang klinik untuk pemeriksaan sebaik sahaja mengetahui yang diri anda mengandung. Semasa pemeriksaan, jururawat akan mengambil sedikit darah untuk ujian. Jika keputusan ujian ini menunjukkan kepekatan darah merah anda kurang dari 9 gm peratus, anda dianggap mengalami kurang darah.

Kesan bila dipandang remeh:

- Anda mungkin mengalami keguguran
- Melahirkan anak tidak cukup bulan
- Anak mati dalam perut
- Melahirkan anak yang tidak cukup berat badan
- Anda mudah mendapat jangkitan penyakit
- Keluaran susu badan akan berkurangan
- Mudah mendapat penyakit lemah jantung
- Mudah mengalami tumpah darah selepas bersalin
- Kesemua akibat-akibat tersebut mengancam kesihatan dan kesejahteraan ibu serta kandungan dan boleh membawa MAUT

Bagi mengatasi masalah anemia ini adalah dengan memastikan pengambilan makanan yang mengandungi zat besi.
Dengan pengambilan supplemen Vita-lea 2 biji sehari dapat membantu meningkatkan Hb anda.

SET J ~ Untuk Ibu Hamil

Cadangan Pengambilan Iron Supplemen

1) Ambil 2 biji Vita-Lea Shaklee setiap hari.
2) Digalakkan mengambil zat besi bersama vitamin C untuk membantu penyerapan yg OPTIMUM.
3) Elakkan pengambilan zat besi bersama kalsium kerana ia menganggu penyerapan yang maksimum.
4) Pengambilan asid folat (asid folik) akan membantu mengekalkan paras Hb yang normal dalam badan. Sumber asid folat yang boleh didapati di Shaklee ialah
Vita-Lea & B Complex.
Info lanjut mengenai SET J sila baca DI SINI

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk Pertanyaan & Promosi Terkini : 
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah)
Email~ eyla7905@gmail.com
Shaklee ID ~ 868889
Jika berminat boleh isi 
Order Form  ini.

Khamis, 30 Ogos 2012

Fungsi & Kebaikan NutriFeron


 Dalam entry saya yang lepas kita telah pun mengenali Apa Itu Nutriferon...??
Seperti yang kita tahu ia merupakan salah satu ‘immune booster’. Nutriferon begitu sinonim dgn demam, selesama, batuk dan resdung...namun anda juga perlu tahu nutriferon begitu banyak fungsi dan faedahnya yang lain. Jom kita baca…apa lagiii

Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.



Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi  kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

Kelewatan Penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.


Masalah Menopaus - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

Membantu masalah PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Pertanyaan & Promosi Terkini : 
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah)
Email~ eyla7905@gmail.com
Shaklee ID ~ 868889
Jika berminat boleh isi Order Form  ini.

Rabu, 29 Ogos 2012

Immune Booster - Sustain Release Vita C

Bagaimana Shaklee dapat meningkatkan sistem pertahanan badan anda??

Di SHAKLEE terdapat beberapa rangkaian produk yang dapat meningkatkan siatem pertahanan badan kita. Di antaranya ialah Sustain Release Vita C.









~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Pertanyaan produk & Promosi Terkini :
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah)
Email~ eyla7905@gmail.com
Shaklee ID ~ 868889
Jika berminat boleh isi Order Form ini.

Isnin, 27 Ogos 2012

Apa Perbezaan SHAKLEE yang Menjadikannya Antara Terbaik...???


Bagaimana anda memilih makanan tambahan atau herba yang baik. Kadang-kadang ia boleh mengelirukan kerana terdapat begitu banyak makanan tambahan oleh pelbagai syarikat pengeluar hari ini.

Setiap syarikat menuntut mempunyai standard kualiti tertinggi dan produk yang disokong oleh sains yang cemerlang.

"Mereka semua mendakwa untuk menjadi yang terbaik.
"Jadi apa yang benar-benar membezakan Shaklee dari yang lain?
"Terdapat beberapa perkara yang membuat Shaklee menonjol dari yang lain.

Komitmen Shaklee hanya membuat produk yang tidak mendatangkan mudarat dan menghasilkan produk manfaat yang terbukti.
"Sebahagian daripada anda mungkin ingat produk-produk penurunan berat badan yang mengandungi ephedra (ma huang) dari beberapa tahun yang lalu.Ephedra biasa digunakan dalam produk penurunan berat badan. Ia berkesan meningkatkan kadar metabolik, tetapi ia juga menyebabkan aritmia - ia mampu membunuh.
"Itu adalah jelas dari penulisan saintifik pada masa itu. Sudah tentu, Shaklee memilih untuk tidak menggunakan ephedra dalam produk penurunan berat badan mereka. Tetapi masih ada sesetengah pengeluar yang menggunakannya dalam penghasilan produk mereka.  - sehingga FDA melangkah masuk dan mengharamkan ephedra.

Komitmen Shaklee untuk membuat produk mereka sebagai semulajadi yang mungkin. Kita terdedah kepada bahan kimia yang terlalu banyak toksik dalam makanan yang kita makan, air yang kita minum dan udara yang kita sedut. Kerana itu saya lebih suka untuk mengelakkan bahan-bahan tiruan dalam makanan tambahan yang diambil.
"Saya telah melihat senarai bahan-bahan tiruan bahawa Shaklee tidak akan menggunakannya. Ia adalah saiz buku telefon kecil.
"Dan senarai itu termasuk sucralose. Walaupun ramai pakar akan memberi jaminan kepada anda bahawa sucralose adalah selamat, pakar-pakar lain tidak begitu pasti.

Shaklee juga tidak akan menggunakan bahan-bahan GMO(genetically modified organisms).
"Jadi apa bottom line anda sebagai pengguna?
"Ia adalah sukar untuk menilai keberkesanan dan keselamatan bahan atau produk, tetapi anda boleh menjadi seorang pembaca label arif.
"Saya akan mengesyorkan mengelakkan makanan tambahan yang mengandungi warna tiruan, pengawet dan pemanis (termasuk sucralose).

"Dan bagi produk makanan (shake, bar dan gel) Saya juga akan mengesyorkan mengelakkan dari mengambilnya melainkan label khusus yang menyatakan bahawa mereka menggunakan bahan-bahan bukan GMO.

Pastikan produk kesihatan yang anda ambil telah berada di pasaran untuk sekurang-kurangnya 20 tahun dan ia masih dianggap selamat.
Sejak 1956, Shaklee menjadi peneraju dalam produk kesihatan dan makanan tambahan.Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi.
(sumber: healthsachoice.com)

Jadi, bagaimana dengan pilihan anda...? Pastikan anda memilih produk yang selamat untuk kebaikan diri anda sekeluarga!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Pertanyaan & Promosi Terkini : 
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah)
Email~ eyla7905@gmail.com
Shaklee ID ~ 868889
Jika berminat boleh isi Order Form  ini.

Tingkatkan Sistem Imun dgn Nutriferon


Sedikit masa yang ada ini sebelum menjalankan tugas hakiki, saya ingin berkongsi sedikit info untuk bacaan dan pengetahuan bersama. Semoga dapat dijadikan iktibar dari bahan dan sumber yang saya petik dari mamafaiz.com ini. 
Bila sebut demam..ia sinonim dgn panadol... dan saya rasa ramai dah baca ttg artikel yg di forward ttg bahaya pandol utk jangka masa panjang...Ni antara yg dipetik mengenai panadol di link Facebook
____________

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain. Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam perut anda.

___________________


Hmm.. isu ni bukan baru.. rasanya semua tahu bahayanya panadol ni....apa jua yg berlebihan, adalah memudaratkan. itu sahaja.. hatta nasi tu pun.. kalau berlebihan.. memudaratkan... Jadi dlm isu panadol ni, jika sebiji sekali ambil ,okeyla. tapi jika kerap.. dah mcm pain killer ponstant tu... anda faham2 sendiri lah kesannya.

Memandangkan sekrang ni musim demam, ramai yg mengambil jalan mudah.. ambil pain killer... telan panadol..betul tak? kan kan kan..sejam dua kebah... tapi utk jangka masa panjang... anda fikirkanlah ya..letih dah pot pet ni... Mcm sy ckp pagi tadi.. dlm hidup ni.. kita boleh buat pilihan ... disini saya cadangkan anda utk memilih Nutriferon ...Anda bleh memilih utk mulakan gaya hidup sihat dgn menjadikan Nutriferon sebagai painkiller favorite anda. Ia selamat, dan berkesan..



NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi. Nutriferon ni umpama first aid kat rumah.. kene standby. ..letak kat rumah.. or dlm handbag or bwk travel ke mana2.. Bukan kena mkn hari2.. tapi ingat ya.. sistem imuniti perlu dibina dari awal... Jadi jika rasa mcm nak demam or sakit2, sila telan sepeket nutriferon ni... jika tidak..simpan satu dua peket di dlm beg anda..

.. Bagaimana dgn anda? Masih berkira2? Saya? Sy mmg paling tak suka dgn pain killer ni... apatah lagi klinik2 ni.. baru2 ni demam.. sy telan 2peket nutriferon.. alhamdulillah sehari je demam teruk.. :-).. Lepas tu segar.. sbb tu kene spare beberapa peket ya bersama2 di kala memerlukan..
credit to mamafaiz

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ahad, 26 Ogos 2012

Panduan Pemakanan Tambahan Buat Ibu Mengandung

Kehamilan...pastikan kandungan anda mendapat keperluan zat yang diperlukan untuk pertumbuhan yang sihat selama 9 bulan.


Senarai vitamin/supplemen di bawah ini merupakan keperluan yang sangat penting utk diambil oleh ibu-ibu yang sedang hamil. 
  • (1) B-Complex - 1 tab daily. this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
  • (2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie is a multivitamin. So, bila dah ambil nie tak perlu ambil Obimin ya.
  • (3) Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.
  • (4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.
  •  (5) Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari ajer. Air tue boleh air kosong, mahupon juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya mommy tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect.
  • (6) OmegaGuard - 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat mommy pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan mommy.
 Jadi, ini suggestion (Jadual Pemakanan) :
Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan, bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp, badan rasa ringan gitu.

Ini sekadar cadangan, boleh juga tukar2 ikut keserasian dan keselesaan. Namun, yang OsteMatrix tue, sangat digalakkan ambil di waktu malam.
 credit to mamafaiz.com

Kenali Nutriferon SHAKLEE


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan,mencegah sebarang penyakit


Apa itu Nutriferon?Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya?Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. 



Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

Siapa yang perlukan Nutriferon?Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.

Bagaimana ia bertindak?

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Pertanyaan & Promosi Terkini : 
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah) 
Email~ eyla7905@gmail.com 
Shaklee ID ~ 868889
Jika berminat sila isi Order Form ini

Sabtu, 25 Ogos 2012

Ada apa dengan Vitamin E SHAKLEE...??

Vitamin E merupakan salah satu vitamin yang diperlukan untuk mereka yang mementingkan kecantikan dan kesihatan~ rasanya dua2 ni penting utk sesiapa sahaja...jika anda tidak mengambil vitamin E, dari mana datangnya sumber vitamin ini??

Sumber Vitamin E
minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum
(Adakah kita makan semua ini setiap hari untuk mendapatkan sumber semulajadi?tentu tidak,kan?)

Fungsi Vitamin E

· Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
· Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara
· Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
· Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 
· Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 
· Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
· Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
· Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
· Merendahkan kadar kolesterol.
· Membantu mencegah kanser.
· Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. 
· Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.(HOT!!!!)

Vitamin E Shaklee



Semestinya Shaklee mengeluarkan Vitamin E juga. Apa yang istimewanya?
Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E Shaklee 1 softgel mengandungi;
* 400 IU vitamin E dari sumber semulajadi.
* 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E.

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Pertanyaan & Promosi Terkini : 
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah) 
Email~ eyla7905@gmail.com 
Shaklee ID ~ 868889 Order Form

Nutrisi Untuk Kecantikan & Kesihatan Kulit






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Pertanyaan & Promosi Terkini :
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah)
Email~ eyla7905@gmail.com
Shaklee ID ~ 868889

Jumaat, 10 Ogos 2012

Lecithin...Si Pemecah Lemak

Bagi yang sudah berkenalan dengan lecithin dalam entry saya yang lepas, pasti dah tau fungsinya kann..?(secara teori...). Ok kali ni saya nk kongsi demo hasil kerja dan kegigihan k ann dari anakkuwira.com tentang bagaimana lecithin menjalankan fungsinya.. 



Mula-mula, ibu tuangkan minyak ke dalam gelas yang berisi air. Seperti yang kita sedia maklum bahawa minyak mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan ia sama sekali tidak akan larut di dalam air.




Ibu cuba kacaukan minyak tersebut dengan air namun hasilnya molekul minyak akan tetap bersatu semula.



Kemudian, ibu pecahkan 2 biji Lecithin di dalam gelas tersebut.




Setelah dikacau, inilah hasilnya.

Molekul minyak kelihatan terurai.

Apabila keadaan ini berlaku, minyak atau lemak di dalam tubuh lebih mudah disingkirkan. Ini baru dengan 2 biji Lecithin.

Lecithin sangat membantu dalam program pengurangan berat badan kerana sifatnya yang boleh memecahkan lemak. Namun kita perlu pastikan kita mengambil fiber dalam diet menu harian agar proses pembuangan lebih lancar.

Lecithin selamat diambil oleh ibu yang sedang menyusukan anak dan mereka yang khuatir dengan masalah kolestrol.


Bagi yang sedang mencari pemecah lemak terbaek & tanpa was2 utk melansingkan diri anda..jgn tunggu lagi, cepat dapatkannya sekarang di mana-mana cawangan SHAKLEE atau bleh order  jer ngn saya :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Promosi Terkini
SMS ~ 0126715001 (Eyla Hamzah)
Email ~ eyla7905@gmail.com


Khamis, 9 Ogos 2012

Shape Up Program


JOM LANGSING DENGAN SHAKLEE!!



        Dari pengalaman kawan-kawan, macam-macam cara pengambilan makanan diamalkan untuk menurunkan berat badan. Kadang-kadang menimbulkan ketidakselesaan jika ada yang terpaksa menahan lapar semata-mata untuk langsing. Sebenarnya anda tidak perlu menyiksa diri untuk langsing, kerana ada cara yang lebih efektif dan selamat iaitu dengan mengikuti Shape Up Programme bersama Shaklee. Makan tu makan juga, jgn menahan lapar dan dahaga seperti anda berpuasa ye.. di sini saya cadangkan anda yang risau tentang berat badan yang meningkat naik atau berlebihan especially menjelang raya ni, dgn pengambilan 4 jenis vitamin yang ada dalam Shape Up Program.

1) Cinch Shake Mix
2) Cinch Tea Mix
3) Lecithin
4) Herb Lax

4 produk ini sesuai untuk diambil oleh wanita juga lelaki yang inginkan tubuh yang sihat dan langsing. Ianya membantu tubuh anda untuk menyingkirkan lemak berlebihan.

Kebaikan gabungan produk untuk tujuan Shape Up ini adalah:

  • Badan yang langsing dan rapi
  • Nampak lebih anggun
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.
Serba sedikit info tentang setiap produk : 

1) Cinch Shake Mix : 
  • Manfaat utamanya: 
  • Indeks glisemik yang rendah, sesuai utk penghidap kencing manis
  • Rumusan yang diperkasa dengan LEUCINE : untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Memberi faedah seperti mengambil makanan tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut
2) Cinch Tea Mix

  • Manfaat utamanya: 
  • Penggalak tenaga semulajadi supaya kurang letih apabila anda sedang berdiet.
  • Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
  • Pilihan terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda dan manisan utk kecergasa tubuh badan
3) Lecithin

  • Manfaat utamanya:
  • Bertindak sebagai pemecah lemak dan kolestrol.
  • Menghalang obesiti. Pengamblan maksimum dos untuk Lecithin membantu dalam pelangsingan tubuh badan
  • Meringankan sembelit~ ia melembapkan usus dan meleraikan toksin dari usus.
  • Mencantikkan kulit dan otot -ia membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik
4) Herb Lax

  • Manfaat utamanya : 
  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut pada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.
 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Promosi Terkini
Contact me ~ Eyla Hamzah
Shaklee Independent Distributor
ID No ~ 868889
SMS ~ 012-6715001
email ~ eyla7905@gmail.com

Rabu, 8 Ogos 2012

GLA atau EPO???


GLA..- salah satu produk yang sangat penting untuk kaum wanita.....kenapa?..jom kita kenali GLA dan kandungannya...


cantik tak bunga kt atas ni....nama bunga ini ialah BORAGE...wah...cmne nak sebut tu?..ha haha....tau tak 

apa makna BORAGE?..
Borage perkataan sejarah yang dikaitkan dengan keberanian, dan herba yang digunakan sebagai perisa wain untuk tentera akan ke medan peperangan. 

kenapa SHAKLEE tidak gunakan bunga EVENING PRIME ROSE?..kan lagi glamer sebab orang suka dengan perkataan EPO (EVENING PRIME ROSE )...

ini kerana, , minyak BORAGE diekstrak daripada biji benih oleh cuaca sejuk , mengandungi omega-6 asid lemak perlu, dengan seberapa banyak yang 25-30% kepekatan asid gama linolenik (GLA). GLA adalah derivatif asid lemak omega-6. Ia adalah asid lemak penting yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandin, bahan-bahan seperti hormon dalam badan yang mungkin kira-kira dalam sindrom prahaid (PMS) atau semasa menopaus. GLA juga muncul untuk mengurangkan kepatuhan plak (tompok abnormal deposit mengeras) kepada dinding arteri, seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. GLA membantu untuk melegakan PMS, mengawal kitaran haid, dan melegakan hot flashes dan perubahan mood menopaus.


Sering ditanya mengapa ada sesetengah syarikat menggunakan minyak evening daripada minyak Borage sebagai sumber asid gamma-linolenik,atau, GLA dalam Blend Minyak Pilihan Udo. Selepas semua,minyak Borage adalah lebih murah dan mengandungi lebih daripada dua kali banyak GLA sebagai minyak evening primrose, jadi ini akan kelihatan seperti pilihan yang lebih logik.Walau bagaimanapun, bagi sesetengah syarikat, kuantiti GLA dalam minyak dan harga tidak menjadi faktor utama menentukan kualiti minyak dan aktiviti biologi berfaedah GLA yang harus diutamakan. Manakala minyak Borage digunakan secara meluas di pasaran sebagai sumber GLA,  hasil karya penyelidikan yang mencadangkan minyak evening mungkin lebih baik.
Struktur fizikal daripada Minyak

Minyak dari evening primrose dan Borage bertindak berlainan di dalam badan kerana minyak itu sendiri berbeza dalam beberapa cara.

Evening primrose mengandungi lebih banyak omega-6 asid lemak perlu dan bahan-bahan lain yang bermanfaat 'kecil' yang memainkan peranan penting dalam metabolisme lemak,terutamanya daripada GLA.

 Dalam erti kata lain, GLA tidak bertindak bersendirian dalam badan, ia telah dibantu dari lain-lain nutrien dalam minyak itu sendiri. Atas sebab ini, walaupun kedua-dua evening primrose dan minyak Borage telah ditunjukkan untuk memperbaiki beberapa keadaan seperti tekanan darah tinggi, beberapa kajian menunjukkan bahawa primrose bekerja lebih baik daripada Borage, walaupun evening primrose sebenarnya mengandungi kurang GLA.

Hmmm...nampak macam EPO mengatasi GLA kan?..korang dah mula cuak?...he hehe....baca prenggan seterusnya ^___^

GLA Complex - Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Ia juga mengandungi minyak biji bunga matahari (sunflower seed oil), iaitu sumber asid lemak Omega-6.
GLA Complex Shaklee dilengkapi dengan Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri (salur darah) dan membantu menguatkan sel.

ini yang membuatkan GLA SHAKLEE lagi bagus DARI EPO...- ada sunflower seed oil dan VItamin E,

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Biasanya, asid gamma linolenik (GLA) digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Manfaat GLA Complex:
1. Melancarkan perjalanan darah bagi membantu dalam masalah  ketidaksuburan pada lelaki dan wanita. Ia menguatkan otot organ lelaki dan membaikpulih fungsi uterus.
2. Asid lemak menjaga kecantikan kuku, rambut dan kulit kepala.
3. Mengurangkan ketidakselesaan semasa pra-haid (PMS).
4. Mengawal penyakit2 kewanitaan seperti endometriosis dan ketulan pada payudara.
5. Mengelakkan kerosakan saraf yang disebabkan oleh diabetes.
6. Mengurangkan simptom ekzema
7. Membantu  pesakit Alzheimer
credit
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk Promosi Terkini:
Contact me: Eyla Hamzah
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 868889]
SMS 012-6715001
Email eyla7905@gmail.com