mamaqaira choice

mamaqaira choice
Shaklee Independent Distributor at Puncak Alam and Saujana Utama Selangor. Delivery throughout Malaysia | eyla7905@gmail.com | 012-6715001 | ID: 1131998

Selamat Datang

BLog ini khas untuk semua pembaca...pelbagai info & perkongsian tentang vitamin/supplement semulajadi untuk kesihatan seisi keluarga...istimewa juga untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu berpantang…

Khamis, 31 Januari 2013

Atasi Masalah Keputihan Secara Semulajadi


Bagaimana merawat masalah keputihan? Bagi wanita yang mengalami masalah ini...amat menganggu rutin harian dan menyebabkan ketidakselesaan. Mungkin ada yang mengambil langkah dengan pemakaian pantiliner..namun penggunaan pantiliner yang kerap juga tidak digalakkan. Jadi, untuk wanita yang mengalami masalah ini..masih ada jalan yang selamat dan tidak memerlukan belanja yang tinggi, disamping manfaat lain yang memberi kesihatan iaitu dengan pengambilan supplemen.

keputihan adalah lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. masalah keputihan yang normal adalah berwarna jernih atau putih kelabu dan selagi warnanya kekal ini bermakna tiada jangkitan yang berlaku kepada 'miss V'.

jika keputihan bertukar menjadi kental, berbau, mengalami radang dan gatal di bahagian 'miss V', ini menunjukkan bahawa terdapat jangkitan yang telah berlaku.

Punca kepada masalah keputihan adalah:

Perubahan Hormon
Kitaran haid dipengaruhi oleh hormon, ketika ovulasi keputihan akan menjadi lebih cair dan semakin kental bila hampir period.

Perubahan Mental
Keputihan juga bertambah jika wanita teransang seksualnya. letih minda atau stress juga mengakibatkan masalah keputihan.

Penyakit Dalaman
Seperti tiroid atau kencing manis, mempengaruhi kestabilan hormon dan akibatnya masalah keputihan terjadi.

Masalah keputihan boleh bertambah serius jika tidak ditangani diperingkat awal. masalah keputihan yang teruk mungkin akan menyebabkan jangkitan kuman (venereal disease) seperti siplis dan gonorrhea (jangkitan  melalui hubungan seks). penyakit kanser pada bahagian peranakan juga mungkin berlaku dan jika wanita tersebut masih bujang, masalah keputihan mungkin akan mengancam level kesuburan apabila berkahwin kelak.

Tapi jangan risau, masalah keputihan masih boleh diatasi. seperti minum air rebusan pegaga atau basuh dengan air sirih. mengamalkan alfalfa juga insyaallah dapat menyelesaikan masalah keputihan ini.Alfalfa yang tumbuh di asia barat adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan zat dan mineral antaranya kalsium, zat besi, magnesium, phosphorus, pottasium, chlorine dan juga vitamin k. alfalfa yang segar akan membekalkan kandungan mineral yang tinggi. tapi malangnya, zat dan mineral ini boleh berkurangan semasa alfalfa melalui proses penanaman, memetik, membungkus dan penghantaran. bayangkan alfalfa yang ditanam di turkey, berapa lama masa penghantaran ke malaysia? seminggu? mungkin lebih....


Jadi alternative terbaik untuk mendapatkan khasiat penuh alfalfa adalah Alfalfa Shaklee. Alfalfa Shaklee adalah 'signature product' Dr. Forrest Shaklee (pengasas Shaklee). penghasilan tablet shaklee ini dipantau rapi dari sebelum penanaman sehingga terhasilnya tablet di dalam botol. kualiti tip top.


credit: sumberTestimoni AlfaLfa
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 


 Ingin mencuba supplemen Shaklee? 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Sms~ 012-6715001 (Eyla Hamzah) 
Email~ eyla7905@gmail.com 
Shaklee ID ~ 868889

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.